Euromelanom projekat – besplatni dermatološki pregledi

Od 15. aprila je počelo prijavljivanje za besplatne dermatološke preglede za pacijente koji imaju sumnju na melanom. Trajaće do 8. maja širom Srbije, i u državnim i u privatnim klinikama.

Nakon dve godine odlaganja besplatnih pregleda usled epidemije Covid-19, u okviru ovogodišnje kampanje Euromelanom biće organizovani besplatni dermatološki pregledi. Oni su planirani širom Srbije u prijavljenim državnim i privatnim ordinacijama u ponedeljak, 13. juna 2022. godine.

Svi pacijenti koji imaju sumnju na rizične pojave na koži, mogu se prijaviti putem sajta Euromelanoma Srbija. Svi ostali građani preventivni pregled mogu zakazati telefonom 0800-222-888, tokom 6. i 7. juna u periodu od 8 do 20 časova.

“Zakazani besplatni pregledi biće organizovani 13. juna u celoj Srbiji” izjavila je prof. dr Danica Tiodorović, Nacionalni Koordinator Kampanje Euromelanoma u Srbiji i lekar Klinike za dermatovenerologiju u Nišu.

Pored besplatnih pregleda koji će biti organizovani 13. juna 2022. godine, ove godine kampanja Euromelanom Srbija, uključiće veći obim aktivnosti u cilju edukacije stanovništva o pravilnom ponašanju na suncu, značaju samopregleda i rane dijagnostike malignih tumora kože. Kampanje Euromelanom Srbija je i ove godine dobila podršku Ministarstva Zdravlja i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Ciljevi kampanje Euromelanoma su besplatni pregledi kože koji bi omogućili rano otkrivanje raka kože i otkrivanje osoba koji imaju povećan rizik za obolevanje od raka kože.

dermatološki