Bloomberg

Bloomberg Media stiže u BiH

Bloomberg Media i MTel Swiss, emiter u većinskom vlasništvu Telekoma Srbija, danas su najavili sporazum o stvaranju prve pan-regionalne multiplatformske mreže za poslovne vijesti u jugoistočnoj Evropi, sa centrima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji.

Sa planom da otpočne sa radom 2022. godine, Bloomberg Adria baviće se poslovnim i finansijskim vijestima, analizama i podacima o rastućoj zajednici donosilaca poslovnih odluka i budućih lidera u regionu, preko elektronskih (TV), štampanih i digitalnih medija kao i mobilinih i društvenih mreža.

Bloomberg Adria će se oslanjati na snagu Bloomberg-ovih 2.700 novinara i analitičara iz 120 zemalja širom svijeta u stvaranju i uspješnom funkcionisanju nove platforme, koja će kombinovati lokalno izveštavanje i pokrivanje široke globalne ekonomije i tržišta.

Uključivat će prevedeni Bloomberg-ov sadržaj, kao i izvorno izvještavanje producirano iz specijalizovanih uredništava u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Skoplju.

“U Bloomberg Mediji odlučni smo da izgradimo vodeću globalnu biznis i finansijsku multiplatformsku medijsku kompaniju, pružajući pouzdan sadržaj ukorenjen u podacima”, rekla je So Jun Kang, globalna voditeljka medijske distribucije Bloomberga.

“Bloomberg Adria proširuje naše globalno prisustvo na novu publiku u jugoistočnoj Evropi koja traži vrhunske, globalne poslovne vijesti koje će im pomoći da ostanu informisani. U poslovnom svijetu koji se mijenja nevjerovatnom brzinom, dostupnost relevantnih, tačnih informacija i nezavisne stručne analize od presudnog su značaja za donošenje dobrih poslovnih odluka. Bloomberg je već dugo sinonim za pouzdane poslovne informacije i uzbuđeni smo što sarađujemo sa Bloomberg Media na lansiranju platforme Bloomberg Adria, kako bismo donijeli tačne i pouzdane poslovne vijesti u Srbiju i na regionalno tržište”, rekao je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija.

Bloomberg media je vodeći, globalni multiplatformski brend koji donosi donosiocima odluka pravovremene vijesti, analize i saznanja o poslovanju, finansijama, tehnologiji, klimatskim promjenama, politici i još mnogo toga.

Izvor: zenicablog.com