podneo

Predsednik Milatović podneo ostavku u PES

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović, doskorašnji zamenik predsednika Pokreta Evropa sad (PES) podneo je ostavku na stranačku funkciju i članstvo u stranci. Danas je izjavio da ne želi da njegova ostavka na članstvo u toj partiji opterećuje crnogorsku javnost, niti da našteti svojim doskorašnjim stranačkim saborcima. On, po njegovim rečima, ne želi više bilo kome da daje svoj legitimitet.

“Isto tako, u odnosu na određene stvari koje su se dešavale, posebno u poslednjih par meseci, ne želim da više bilo kome dajem svoj legitimitet, posebno ako se radi o odlukama koje su se donosile i načinu rada koji je suprotan principima na kojima je Pokret Evropa sad osnovan.” – rekao je Milatović novinarima u Podgorici.

Kako su preneli crnogorski mediji, Milatović je rekao da što se njegove političke budućnosti tiče, misli da je javnost to već prepoznala. Kazao je  da je, bez obzira na njegovu partijsku pripadnost, u potpunosti bio posvećen funkciji predsednika države i da će to tako ostati.

“Ukoliko se odlučim za neko buduće drugačije političko delovanje, kao i uvek, transparentno i na vreme ću obavestiti javnost.” – izjavio je Milatović.

Podsetimo, Milatović je pomenutu ostavku podneo 24. februara. Kao razlog naveo je to što je dosadašnji način rada PES suprotan obećanom i vrednostima koje je imao na umu prilikom njegovog stvaranja.

Foto: https://www.predsjednik.me/biografija