dobrovoljno služenje

Raspisan poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane je raspisalo poziv za sve zainteresovane kandidate za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem u 2022. godini da podnesu svoje prijave. Pravo da šest meseci budu deo stroja Vojske Srbije imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina. Ovo važi za one koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire može se obaviti u centrima Ministarstva odbrane u jedinicama lokalne samouprave. Takođe, od nedavno je moguće i preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata. Prijava je moguća i na oko 1.500 šaltera Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ širom naše zemlje.

Osim olakšane procedure prilikom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka, od nedavno su značajno povećane i plate. One sada u proseku iznose oko 36.000 dinara mesečno. Skraćene i pojednostavljene procedure konkurisanja za status profesionalnog vojnika očekuju sve one koji posle odsluženog vojnog roka budu poželeli da svoju profesionalnu karijeru nastave u Vojsci Srbije.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2022. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na linku OVDE

izvor i foto:mod.gov.rs