subvencije

Subvencije za poljoprivrednu mehanizaciju

Poljoprivrednici, odnosno stočari, koji su propustili priliku da konkurišu kod lokalne samouprave za subvencije prilikom nabavke poljoprivredne mehanizacije imaju šansu da im deo uloženih sredstava vrati država.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu za ovu godinu.

Zahtevi se podnose u periodu od 4. septembra do 2. oktobra preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji. Ovim pozivom obuhvaćene su investicije koje su u potpunosti realizovane u periodu od 1. marta 2022. godine. Ali, i najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje.

Jedan od uslova de se ostvare subvencije za poljoprivrednike je i visina investicije. Neophodno je da je ukupna vrednost investicija za koje se podnosi zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje jednaka ili veća od 80.000 dinara. Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari po zahtevu za jednu kalendarsku godinu iznosi 800.000 dinara.

Informacije u vezi sa raspisanim Javnim pozivom dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Takođe, i preko kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar.