U incidentu

U incidentu na Top Hilu došlo do napada na policiju

U incidentu na Top Hilu u kome je tom prilikom bio prisutan i Dritan Abazović, došlo je do napada na policiju. Crnogorska Uprava policije saopštila je da je nakon sagledavanja svih okolnosti utvrđeno da se tokom incidenta ipak dogodilo krivično djelo

UP je objavila da je prilikom narušavanja javnog reda i mira koje se dogodilo 21. avgusta u diskoteci “Top Hill” u Budvi, došlo i do napada na policijske službenike. Oni su tom prilikom preduzimali policijska ovlašćenja. Iz UP tvrde da će protiv osumnjičenih za to krivično delo biti podnete prekršajne prijave.

“I pored toga što je tužilac u Osnovnom državnom tužilastvu u Kotoru tada saopštio da u radnjama počinilaca nema elemenata krivičnog djela, nakon sagledavanja svih činjenica i okolnosti od strane menadžmenta Uprave policije, kao i dokaza koje su policijski službenici prikupili, službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva će protiv lica koja su vinovnici ovog događaja, zbog sumnje da su počinili krivično djelo, podnijeti odgovarajuće krivične prijave”, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Napad na svakog policijskog službenika je, kažu u UP, istovremeno i napad na Crnu Goru. Stoga takvo ponašanje pojedinaca neće biti tolerisano.

“Uprava policije će štititi svakog službenika koji časno, pošteno i u skladu sa zakonom obavlja svoje poslove i zadatke. Adekvatno ćemo odgovoriti u cilju zaštite njihovog integriteta i Ministarstva unutrašnjih poslova/Uprave policije kao institucije”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vijesti