kanabisa

Uništeno 500 biljki kanabisa

Peta faza akcije protiv kanabisa, kodnog naziva „Kreshta te Pastra“, sprovedena je ove srede. Ona je rezultirala pronalaskom i uništenjem 453 biljke kanabisa u selu Madheš, oblast Mat u Albaniji.

Policija je nakon nalaza identifikovala i objavila poternicu za dvojicom braće koji su osumnjičeni kao počinioci i ogajivači ovih narkotičnih biljaka.

S druge strane, starešina sela i inspektor šumarstva su krivično optuženi zbog zloupotrebe službenog položaja.

U međuvremenu, procesni materijali su prosleđeni Tužilaštvu pri Prvostepenom sudu opšte nadležnosti u Dibri na dalje postupanje.

„Službe Policijske stanice Mat su, nakon izvršenih provjera sa zemlje i iz vazduha, policijskim dronovima, na osnovu policijskih obavještajnih podataka, finalizirale 5. fazu policijske akcije pod šifrom „Čisti grebeni“, gde su konstatovane u selu Madheš, 453 sumnjive narkotične sadnice kanabisa sativa, koje su uništene spaljivanjem. Sprovođenjem istražnih radnji, specijalisti za istraživanje zločina Policijske stanice Mat, omogućili su da se identifikuju i objave traženi autori ovog slučaja uzgoja, i to građanin, star 58 godina i 52 godine, (braća), stanovnici sela Madheš. Rad na njihovom hvatanju se nastavlja. Takođe, za ovaj slučaj materijali su prosleđeni Tužilaštvu, gde je postupak započet za krivično delo „Zloupotreba službenog položaja“, za građane, stare 64 godine, starešina sela Madheš i, 47 godina, inspektor šumarske službe u ovom kraju. Policijska akcija protiv kanabisa kodnog naziva „Čisti grebeni“ se nastavlja“, saopštila je policija.

Izvor: Albanian Daily News