Nikola i Nikola

Nikola i Nikola učestvuju na Ol staru

Igrač u NBA ligi, crnogorski košarkaš Nikola Vučević biće učesnik Ol stara, tradicionalnog spektakla koji okuplja najbolje košarkaše ove lige. Ol star dešavanja će se odvijati od 16. do 18. februara u Šarlotu, objavljeno je na zvaničnom sajtu NBA. Učestvovaće još jedan Nikola, i to srpski košarkaš Nikola Jokić.

Nikola VučevićVučević se našao među sedam igrača Istočne konferencije koji će sa klupe početi Ol star utakmicu.

On je izabran odlukom trenera. Do najvećeg priznanja u karijeri došao je učinkom od 20,7 poena, 12 skokova, 3,8 asistencije i 1,2 blokade po meču.

I Nikola Jokić će se na Ol star dešavanjima naći po izboru trenera, takođe kao rezerva.

Jokićeve statistike su, naravno, impozantne. U svojoj trećoj NBA sezoni ima januarski prosek od 25,4 poena, 11,7 uhvaćenih lopti i 8,1 asistencije.

Njih dvojica su četvrti i peti igrač sa prostora bivše SFRJ koji će nastupiti na utakmici svih zvezda. Pre njih meč najboljih košarkaša NBA lige igrali su Vlade Divac (2001), Predrag Stojaković (2002, 2003. i 2004) i Goran Dragić (2018).

Na Ol star meču Zapad će predvoditi Lebron Džejms, Stef Kari, Džejms Harden, Kevin Durent i Pol Džordž. Na Istoku: Janis Adetokumbo, Kemba Voker, Kajri Irving, Kavaj Lenard i Džoel Embid.

Na Istoku su treneri, pored Nikole Vučevića, kao rezerve izabrali Kajla Laurija, Blejka Grifina, Bredlija Bila, Krisa Midltona, Bena Simonsa i Viktora Oladipa.

Iz Zapadne konferencije rezerve su, sem Nikole Jokića, još i Rasel Vestbruk, Entoni Dejvis, Demijen Lilard, Lamarkus Oldridž, Klej Tompson i Karl-Entoni Tauns.

Na Ol star spektaklu neće kao ranije igrati Zapad protiv Istoka već će dva kapitena, Džejms i Adetokumbo, birati svoje timove.