Krivokapić

Afera sa ANB je atak na premijera tvrdi Krivokapić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je sinoć da afera sa Agencijom za nacionalnu bezbednost (ANB) mora da doživi svoj epilog. On je poručio da, u slučaju odavanja tajnih informacija, svi koji su se ogrešili o zakon treba da odgovaraju. Odgovarajući na novinarska pitanja nakon “premijerskog sata”, on je nazvao taj slučaj “atakom na premijera”. Kako kaže, napada se njegov ključni čovek i ocenio je da neko ima želju da inicira problem. Krivokapić kaže da je v.d. direktora ANB Zoran Vukšić profesionalan i odgovoran čovek. Ipak, njegovo razrešenje je tražio opozicioni poslanik SDP-a Raško Konjević navodeći razlog “odavanje tajnih informacija”.

“Nadam se da se više nikad to neće ponoviti. Neko je želeo da inicira ovaj problem. Drugi element je napad na premijera, jer se napada njegov ključni čovjek, a treći odnos sa međunarodnom zajednicom koji neko želi da minimizira. Osobe koje su videle ovaj podatak nisu reagovale, a to su osobe sa visokom bezbednosnom kulturom. To govori da je neko zlonameran”, tvrdi Krivokapić.

Krivokapić je naglasio da ima dokaz, ali da nema pravo da kaže gde su išle informacije iz ANB i kome su dostavljane.

Odgovarao je i na pitanja o slučaju lažnog diplomate Stevana Simijanovića. Krivokapić je rekao da Simijanović “uopšte nije opasan kao što se predstavlja, ali je pustio mamac na koji je neko uspeo da se upeca”.

Na pitanje o rekonstrukciji Vlade, Krivokapić je rekao da su 12 ministarstava i ministri koju su na njihovom čelu nedodirljivi dok je on premijer.

“Ovo je najkompletnija Vlada u istoriji Crne Gore koja je postigla nadčovečanski rezultat za prvih 100 dana”, ocenio je premijer.

Povodom Zakona o poreklu imovine, Krivokapić je rekao da su ministri pravde i finansija zaduženi da nađu najbolje rešenje. Dodao je da očekuje da se nacrt tog zakona uskoro nađe u Skupštini.

Izvor: RTV